De eerste dag op de campus ?>

De eerste dag op de campus

Vorige avond kregen we van Hanna de WeChat-gegevens van een dame genaamd Lulu. WeChat is een programma vergelijkbaar met Whatsapp. Maar alle Chinezen maken gebruik van WeChat wat een stuk uitgebreider is dan Whatsapp. Lulu kwam ons ’s ochtends ophalen om ons naar het NIIT te brengen. Na een ritje van 45 minuten door de drukte, kwamen we aan op een gigantische campus.

De campus is een dorp op zich waar 13000 studenten zitten! Bij aankomst stond er een gigantisch lichtbord waarop wij verwelkomd werden. Als eerste kregen we een rondleiding door een gebouwtje waar de geschiedenis van de school te vinden was. Vooral de oprichter Ook kregen we te zien waar de automonteurs praktijkles kregen. In deze gigantische ruimte die gesponsord werd door Jaguar stonden diverse splinternieuwe auto’s als lesmateriaal voor de studenten. Wanneer we naar buiten liepen, stond er een volledige Boeing 737 op het schoolplein. Ook dit vliegtuig werd gebruikt als lesmateriaal.

Hierna hadden we een gesprek met Leela (director of international cooperation & Exchange Office staat op haar kaartje). Tijdens dit gesprek bespraken we vooral de planning voor de komende dagen op het NIIT. Dit programma is ondertussen al een aantal keren gewijzigd.

Na dit gesprek zouden we in contact komen met docenten van het NIIT. Echter deze hadden net les of waren niet aanwezig, maar er was nog een man uit Amerika die gastlessen gaf over internationale economie. Het was een vrij rumoerige les waarin een tolk steeds het verhaal van de Amerikaan vertaalde. In deze les zat er ook nog een dame uit Canada. Zij vertelde dat zij al meerdere jaren een overeenkomst hadden met deze school. Hoe lessen hier gaan op het gebied van klassenmanagement e.d. is volgens haar ‘verassend’ te noemen.

Na vervolgens nog een diner op de campus gehad te hebben met Lulu, Hanna en Leena was de (werk)dag voorbij. Tijdens de dineetjes worden we overspoeld met eten. De gastvrouwen dringen ons steeds aan om de verschillende gerechten te proeven, maar zelfs een grote eter kon deze hoeveelheden niet op.

Na een lange rit, want er moesten nog twee mensen thuis worden afgezet, kwamen we weer aan in het hotel. We hebben ons even opgefrist om vervolgens onze presentatie door te lopen. De volgende dag moeten we een presentatie geven aan de Chinese docenten van de NIIT.

 

 

Share This:


Eén gedachte over “De eerste dag op de campus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.