Bedrijfsbezoek bij Nanjing Fujitsu Nanda Software Technology Co ?>

Bedrijfsbezoek bij Nanjing Fujitsu Nanda Software Technology Co

Fujitsu-header

Vandaag konden we een beetje uitslapen en werden om 9:30 uur (lokale tijd) opgehaald door onze chauffeur samen met een dame van het NIIT. Tijdens het ritje richting het bedrijf Fujitsu kregen we van deze dame de nodige informatie over de gebouwen en gebruiken in China en vooral over Nanjing. Ze was ook erg geïnteresseerd in Nederland en wat wij nu vinden van haar stad.

Wat ons steeds opviel was dat er langs de weg steeds mensen stonden met een rode pet en bodywarmer. Daarbij zaten zij een beetje met een vlaggetje te wapperen alsof hun favoriete idool voorbij kwam rijden. We hadden hier binnen onze groep al over gediscussieerd, maar konden er geen goed verhaal van maken. Onze ‘gids’ vertelde ons dat dit onderdeel van het rij-examen was. Om een rijbewijs te krijgen of behouden (dat was nog niet helemaal duidelijk) moeten zij een halve dag het verkeer regelen in zo’n rood outfit met vlaggetje. Daarmee was er weer een vraagstuk opgelost.

Na ongeveer een half uurtje kwamen wij aan bij het bedrijf Fujitsu waar wij werden ontvangen door 2 medewerkers. Zij gaven gelijk aan dit blog met plezier gelezen te hebben. Met behulp van een vertalings-programma was dit prima te doen voor hen.

Eerst kregen we natuurlijk alle prijzen te zien die het bedrijf gewonnen had. Er hing een muur vol met glimmende bordjes waarop hun prestaties te zien waren. We kregen vervolgens een filmpje te zien over het van oorsprong Japanse bedrijf. Gelukkig werd het voor ons door tolken vertaald. Aansluitend aan het filmpje kregen wij nog een rondleiding.

Hierna kregen wij een presentatie en hebben wij kort verteld over onze opleiding. Tijdens deze presentatie hebben een beter beeld gekregen van het bedrijf, maar hebben we veel nieuwe ideeën opgedaan. Ook was er veel stof om over na te denken waar wij misschien met onze collega’s in Nederland over verder kunnen discussiëren.

Als laatste was er weer een erg uitgebreide lunch geregeld. Over de hoeveelheid eten en de smaak hadden we zeker niet te klagen. Het was een zeer gezellige lunch waarbij we nog veel over elkaars werk en cultuur hebben gesproken. Alles bij elkaar was het een prettige ochtend waarbij we veel zijn opgestoken.

IMG_0123

Share This:


Eén gedachte over “Bedrijfsbezoek bij Nanjing Fujitsu Nanda Software Technology Co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.