Sightseeing in Nanjing ?>

Sightseeing in Nanjing

IMG_0288headerHet weekend stond in het teken van sightseeing.

Zaterdag zijn we naar het Jiangsu art museum geweest. In dit museum zijn we vooral naar de oude Chinese kunsten wezen kijken. Met een klein kastje en een koptelefoon werden bij diverse kunstvoorwerpen extra informatie gegeven. Er stonden vele prachtige en ook inspirerende kunstwerken.


ZondagĀ zijn we met 4 man gaan sightseeing in Nanjing. Met de metro hebben we de hele dag rondgereisd wat prima te doen is. Het hele metro-stelsel zit prima in elkaar en zonder al te veel moeite is het eenvoudig jezelf te verplaatsen door heel de stad. Wat opvalt is dat de beveiliging op stations een stuk beter is geregeld als in Nederland. Alles is zeer goed afgesloten en tassen worden altijd gecontroleerd bij binnenkomst van het metrostation. Ook op het treinstation waar we even zijn gaan kijken, kom je niet binnen zonder dat tassen gecontroleerd zijn.

We wilden als eerste de hogesnelheidstreinen bekijken, maar kwamen niet op de perrons. Vanachter glas konden we de treinen van bovenaf bekijken. Reizigers mogen ook niet wachten op de perrons. Pas wanneer de trein gearriveerd is, wordt er toestemming gegeven om op het perron te komen.

Vanaf het treinstation zijn we naar ‘Nanjing Massacre Memorial Hall’ geweest. De memorial hall was ter nagedachtenis van de meer dan 300.000 Chinezen ui Nanjing die in 1937 door de Japanners afgeslacht waren. Dit was zeer indrukwekkend om te zien. Aan het begin stonden beelden die een goed beeld gaven hoe het tijdens de afslachting geweest moest zijn. Onder deze beelden werd met tekst het beeld nog verder versterkt. In de hal binnen worden er vele foto’s, wapens, kleding en meer wat met deze gebeurtenis te maken heeft getoond. De beelden en verhalen zijn niet te bevatten voor iemand die altijd in veiligheid heeft kunnen leven.

Vervolgens zijn we weer naar de Confucius Tempel geweest. Niet iedereen van ons viertal was hier al geweest en ikzelf had de tempel zelf nog niet gezien, maar wel het gebied er omheen. Echter kregen we te horen dat de tempel zelf niet zo bijzonder was om te zien. Voor de tempel zagen we op een gegeven moment ook een aantal mannen staan dieĀ zeer traditioneel gekleed waren. We zagen dat de Chinese toeristen zich massaal verzamelden om deze mannen en met hen op de foto wilden. Met de camera in de aanslag om deze mysterieuze bewoners van de tempel op de gevoelige plaat te krijgen, was het zichtbaar duidelijk dat het meer om een soort verkleedpartijtje ging. Ik weet niet of de mannen echt iets te maken hadden met de tempel, maar de opvallend slecht verklede mannen hadden het bijzondere en mysterieuze gevoel bij de tempel wel weggenomen.

Morgenochtend zullen we na het ontbijt weer opgehaald worden. Deze dag zullen we meelopen op de opleiding Art & Design. Ik ben erg benieuwd hoe deze lessen in elkaar zitten en hoe de studenten zijn.

 

 

Share This:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.