Laatste dag op de campus ?>

Laatste dag op de campus

Vandaag werden we na het ontbijt om 8:30 opgehaald door de chauffeur. Op het laatste moment kregen we nog een berichtje via de Wechat dat de chauffeur een kwartiertje later zou zijn en konden nog een koffie extra nemen.

Bij aankomst op de campus gingen we eerst Lulu ophalen die ons zou begeleiden in de ochtend. Vandaag stond de afdeling Art & Design op het programma. Deze afdeling was vooral voor mij interessant. Bij aankomst op de Art & Design-afdeling
werden we ontvangen door een literatuur student die als major ‘Engels’ had en een docent. De student maakte foto’s en diende als tolk.

Bij Art & Design hebben zij 8 majors waar de studenten uit kunnen kiezen. 3 jaar lang volgen zij deze major waarna zij deze afronden. Er was wel een mogelijkheid voor de studenten om lessen bij de andere majors te volgen.

In het begin kregen we een soort tentoonstelling te zien van werk van studenten van de afgelopen jaren. Naast prachtige posters, stonden er ook enorm gave prototypes van allerlei apparaten. Zo was er een nieuw ontwerp geheel in Chinese stijl voor een stofzuig-robot en had een student iets bedacht om een rolstoel en kinderwagen te combineren om zodat 3 generaties zich samen konden verplaatsen.

Na deze tentoonstelling zijn we diverse klaslokalen langs gegaan. In sommige klassen waren studenten aan het werk en in sommige lokalen stonden de eindproducten van de afgestudeerden.

In de klaslokalen waren de meeste studenten geconcentreerd aan het werk aan hun projecten en opdrachten.  We zagen hoe studenten met Adobe Flash de tekeningen uit kinderboeken moesten omzetten in een animatie. We zagen studenten sieraden maken, een groep studenten werkten met 3D studio max en een andere groep werkten met CAD.

De eindresultaten van de studenten zagen er prachtig uit. Veel werk was gemaakt met een goed achterliggend idee en de uitwerkingen en presentaties waren schitterend. Het was erg motiverend en inspirerend om het werk van deze studenten te zien.

Voor onze opleiding Mediavormgeving op Scalda is dit naar mijn idee een erg interessante opleiding om mee samen te werken of uit te wisselen.

We hadden verwacht dat we een dag vullend programma zouden hebben, maar we kregen te horen dat e de middag konden uitrusten. Na de rondleiding hadden we nog een lunch voordat een chauffeur ons weer naar het hotel bracht. Dit was het laatste moment op de campus en de afsluiting was een beetje onverwachts. We hebben de dames die ons begeleid hebben op de campus en door de stad wat (Nederlandse) cadeautjes gegeven en afscheid van hen genomen. Beide partijen hebben uitgesproken graag een vervolg te geven aan deze uitwisseling. Of dit dan in China wordt of in Nederland is nog even de vraag.

Morgen zal Lulu nog met ons in de ochtend een museum gaan bezoeken. In de middag zullen we vervolgens met de gehele groep afreizen naar Suzhou. Hier zullen we wat cultuur gaan opsnuiven en 1 nacht overnachten. De volgend dag gaan we weer terug naar Nanjing voor de afronding van de reis.

Share This:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.