Laatste dag in Nanjing ?>

Laatste dag in Nanjing

Op de laatste dag in Nanjing zijn we onder begeleiding van een gids naar de paarse berg geweest. Nu waren we hier al geweest, maar op de berg zijn ook nog vele verschillende culturele plekken te vinden die we nog niet gezien hebben. Nu hebben we een enorme trap beklommen om het mausoleum van Sun Yat-sen, de president van de eerste revolutie, te bezoeken. Vanwege feestdagen in China was het enorm druk. In China is namelijk het drakenboot-festival bezig. Tijdens dit festival wordt een Chinees staatsman en dichter uit de derde eeuw, Chu Yuan, herdacht. Enorme groepen Chinezen waren naar Nanjing getrokken om met familie en/of vrienden iets leuks te gaan doen. Veel drakenboot-races hebben we helaas niet kunnen ontdekken.

Naast het mausoleum zijn we weer naar de Confusius tempel voor een boottochtje. De omgeving was mooi om te zien, maar helaas was het in Engels ingesproken bandje niet goed te verstaan. Tijdens dit tochtje zagen we wel een paar bootjes dieĀ tegen elkaar aan het ‘racen’ waren.

Tijdens deze dag gaf onze gids de nodige informatie over de omgeving. Haar tijdschema was soms zo strak dat ze al begon met haar verhaal vertellen terwijl nog niemand van ons erbij stond.

Later op de dag hebben we nog een afsluitende borrel em diner aangeboden gekregen. Een prachtige afsluiting op 2 geweldige weken. We hebben in de afgelopen weken een veel beter beeld gekregen van China en zeker van hun manier van onderwijs. We hebben veel van de Chinese cultuur gezien en geleerd waarin veel zaken erg positief waren. Zelfs mijn grootste angst vooraf, het eten, was mij reuze meegevallen. In deze twee weken heb ik erg veel prachtige mensen mogen ontmoeten. Naast de behulpzame en vriendelijke Chinezen, heb ik de groep Nederlanders waarmee ik deze reis naar China heb gemaakt als erg prettig ervaren. De combinatie van totaal verschillende mensen uit verschillende vakgebieden was voor mij perfect. Ik hoop hen dan ook zeker terug te gaan zien inĀ Nederland of misschien wel in een volgende reis.

Morgen zullen we via Frankfurt naar Schiphol vliegen waarna we met de taxi het laatste stukje naar Zeeland gebracht worden.

Hiermee is de reis bijna ten einde, maar de samenwerking met China als het goed is nog niet.

Share This:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.