Suzhou ?>

Suzhou

Even een korte update van de reis. We hebben de afgelopen dagen veel gereisd en veel activiteiten gehad. Helaas is er niet overal internet beschikbaar en heb ik niet voldoende tijd gehad om dit blog bij te werken.

We zijn dinsdag naar het Nanjing Brocade museum geweest. Nu kende ik het woord ‘brocade’ niet, maar naar even wat zoekwerk vond ik online de volgende betekenis: “Zijde spul, geweven met gouden en zilveren draden, of versierd met verhoogde bloemen, bladeren, enz”. Ah ‘zijde spul’ klinkt tenminste duidelijk?!?

Maar goed, in het museum was er inderdaad veel zijde spul te vinden. Eeuwenoude Chines kleding met de prachtigste motieven en printen. Zeker de oude dameskleding was erg smal. De Chinese dames moesten vroeger wel erg mager geweest zijn of op tijd op hebben gestaan om zichzelf in de jurkjes te proppen. Maar naast kleding waren er ook vele lappen stof te vinden waarop diverse en vaak erg mooi draken en kleuren terug te vinden waren.

Er stond ook een groot apparaat waarmee de lappen stof gemakt konden worden. Dit apparaat moest met 2 man bediend worden en leverde 8 cm stof op per dag.

In het museum zijn ook veel interactieve speeltjes terug te vinden. Dit maakte het voor ons een stuk interessanter.

Na het bezoek aan het museum zijn we richting het hotel gegaan om vervolgens met de bus 3 uur te reizen naar Suzhou. In Suzhou zaten we weer in een prachtig hotel. De volgende dag gingen we enkele toeristische plekken bezoeken in Suzhou. Zo zijn we onder begeleiding van een gids naar één van de Chinese tuinen geweest waar Suzhou bekend om staat en zijn we naar een oude wijk geweest waardoor een watertje loopt. In deze wijk waren naast de vele winkeltjes vooral de gebouwen interessant om te zien. Daar waar Nanjing er vrij modern uitziet, is Suzhou meer zoals je China zou verwachten.

Nu moet ik weer snel naar de bus voor een rondleiding door Nanjing met onze fijne gids.

Ik hoop vandaag deze post nog te kunnen updaten met wat foto’s.

Share This:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.